Revista Capital - "Studiu recent: Motorul diesel nu este, întotdeauna, mai bun decât cel pe benzină"

19-Septembrie-2011

Prestigioasa revista britanica Auto Express a dedicat un articol comparand utilizarea motoarelor pe benzina cu cele pe motorina. Britanicii au arătat că multe modele cunoscute de mașini cu motoare diesel au fost rulate mai mult de 50.000 de km pe an până ca ele să ajungă la un prag în care sunt mai economice decât cele pe benzină.

Astfel, o Skoda Octavia cu un motor diesel de 2 litri, ar trebui să fie rulată cel puțin 50.000 de km pe an, timp de 3 ani, ca să fie mai eficientă decât una cu un motor pe benzină. Prețul de achiziționare este cu 3.000 de lire mai mare.

De asemenea, un Fiat 500 ar trebui să fie rulat aproape 52.000 de km pe an.

Astfel, spun cei de la Auto Express, dacă un britanic parcurge doar maximum 14.000 de km pe an, este lipsit de sens să-și cumpere o mașină cu motor diesel pentru că nu face nicio reducere a costurilor.

"Câți șoferi conduc o mașină de oraș mai mult de 50.000 de km pe an ca să aibă sens să dea bani pe un motor diesel", se întreabă cei de la Auto Express.

Pentru articolul in intregime vezi sursa Capital.

Pentru a vedea cat economisiti anual numai din diferenta la costurile cu carburantul utilizati simulatorul de pret orientativ.

Calculator de pret

 

Reteaua de distributie