Evenimentul Zilei si Revista Capilal: Perioada de amortizare a achizitiei unui autoturism care consuma motorina depaseste 10 ani

07-Noiembrie-2011

Conform Evenimentul Zilei si importatorului mărcii Volkswagen, un utilizator de Golf 1.2 TSI trebuie să plătească 2.644 de lei, fără TVA, pentru reviziile obligatorii pentru un parcurs de 60.000 km, în timp ce un posesor de Golf 1.6 TDI DPF, pentru acelaşi parcurs, va plăti 2.929 lei.

Această diferenţă în defavoarea motorizării diesel majorează perioada de amortizare până la 170.000 km. Prin urmare, cumpărătorul unui Volkswagen Golf care alege varianta alimentată cu motorină va ajunge la costuri totale similare cu un posesor al aceleiaşi maşini, dar cu motor alimentat cu benzină, abia după 11 ani şi jumătate. Şi asta fără a lua în calcul impozitele şi taxele locale.

170 mii de kilometri
trebuie parcurşi de cumpărătorii unui autoturism cu motorizare diesel pentru a-şi amortiza investiţia.

Clienții se uită doar la consum. Văd că dieselul «înghite» mai puțin și consideră că fac o afacere“, ne-a declarat un dealer, explicând și că actuala evoluție este un rezultat al ponderii tot mai mari de mașini premium în totalul vânzărilor.

Calcule necesare

Trecând peste argumentele strict emoționale care sunt pomenite în orice discuție clasică diesel vs. benzină, o analiză „pe cifre” poate da multor cumpărători de gândit.

Citiţi mai mult in Evenimentul si in Capital.

Calculator de pret

 

Reteaua de distributie