Top Gear: Un supercar pe GPL - CCG customGT

21-Decembrie-2011

CCG Custom GT - un Supercar pe GPL!

CCG customGT este un supercar construit din multe elemente realizate din fibră de carbon şi aduse din Statele Unite, dar asamblate şi finisate în Germania. Fibra de sticlă a fost de asemenea utilizată, pentru ca masa maşinii să fie foarte redusă, adică de aproximativ 1.000 de kilograme. Prin asta, iniţiatorul proiectului şi-a propus ca modelul să-l întristeze puţin din punctul de vedere al greutăţii chiar şi pe Ferrari 430 Scuderia. Asta pe de-o parte.
Pe de altă parte, CCG a împrumutat nişte motoare V8 de la General Motors, mai precis dintre cele care îl echipează pe Corvette. După unele îmbunătăţiri pentru a se potrivi în noul corp, motorul de 7.0 litri a fost pregătit să livreze puterea către roţile din spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu şase trepte 542 CP şi 605 Nm cuplu. Astfel, sprintul de la 0 la 100 km/h poate să se obţină în 3,3 secunde, iar viteza maximă care poate fi atinsă - în funcţie de cuplarea treptelor cutiei de viteze - până la 320 km/h. Ar trebui să fie cel puţin satisfăcător, nu?

Totuşi, pentru cei care vor mai mult, CCG Automotive poate să-i crească puterea motorului până la 730 CP şi la cerere să-l cupleze la o cutie de viteze secvenţială. Dacă sunt unii care vor mai puţin, germanii pot oferi şi un motor V8 de 6.0 litri, care oferă 444 CP şi 560 Nm.

CCG şi-a echipat modelul cu un sistem LPG (Liquefied Petroleum Gas) sau GPL, dacă vrei. Deci: un Supercar pe GPL? Ciudat. Foarte ciudat, dar producătorul spune că în acest fel, CustomGT va consuma puţin şi va polua la fel, dacă nu mergi ca apucatu'. Tom Gerards a pomenit de o valoare a consumului între 15 şi 20 de litri pentru 100 de kilometri. 
 

Pentru articolul in intregime vezi sursa Top Gear 

 

Calculator de pret

 

Reteaua de distributie